Dit is waarom een muziekdoosje voor elke baby geschikt is 

Rust, regelmatig en reinheid is een perfecte combinatie voor baby’s. Dat komt omdat ze het goed doen op vertrouwde patronen, zowel overdag als ’s avonds. Een muziekdoosje kan bij die vaste patronen horen en een extra hulpmiddel zijn. Officieel vallen een muziekdoosjes onder de categorie speelgoed, maar je kan hem ook als sieraad in de babykamer zetten. Hieronder nog meer redenen waarom een muziekdoos niet mag ontbreken in de kamer van je baby. 

Wat is een muziekdoosje? 

En muziekdoosje staat bekend om zijn rustgevende geluid. Door je baby hiermee vertrouwd te maken kan het hem of haar rust geven. Het is vaak een melodie die eenvoudig is, vrolijk maar ook kalmerend. Je baby kan in de buik al horen en je kan daar al beginnen met het vertrouwd maken met de muziekdoos. Op die manier heeft je baby vanuit de buik al een bekend geluid om zich heen. Hoe vaker je het geluid herhaald, hoe vertrouwder de baby ermee raakt. Zowel in als buiten de buik uiteindelijk. 

Hierom moet je echt een muziekdoos kopen voor je baby

Naast dat een muziekdoosje een prachtig sieraad is in de babykamer, is het ook heel goed voor zijn ontwikkeling. Het helpt je baby namelijk van kleins af aan al bij zijn taal- en spraakontwikkeling. De voorkeur van muziek ligt vaak bij klassieke stukken omdat die voor het babybrein goed te volgen zijn maar ook te herkennen als ze later opnieuw worden afgespeeld. Naast het vertrouwde gevoel dat een muziekdoos kan geven, is het dus ook goed voor zijn ontwikkeling. 

Wat voor soort muziekdoosjes zijn er? 

Zodra je zoekt naar muziekdoosjes voor een baby dan kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je kan kiezen uit veel verschillende soorten, maten en ook verschillende melodieën. Er zijn doosjes die je kunt opwinden met een sleutel, een veer of doosjes die je kan laten spelen door aan een touwtje te trekken. 

Ook op het gebied van vormen heb je veel te kiezen. Er zijn vierkante, ovale, ronde en cilindervormige muziekdoosjes. De baby muziekdoosjes staan bekend om hun vaak ronde vorm die werkt met een sleutel of trekkoord. De andere varianten zijn ouderwetser en vind je niet zo snel meer op een moderne babykamer. De keuze is uiteindelijk reuze en het is net wat je mee wilt geven aan je baby. 

Waar kan je het beste het doosje neer zetten? 

De exacte locatie van het muziekdoosje maakt niet zoveel uit, zolang je maar het kan afspelen in de buurt van de baby. Als hij ook goed kan kijken dan is het laten zien van het doosje ook nog leuk. Je kan hem op de babykamer naast het wiegje neer zetten of in de vensterbank. Het gaat erom wat voor jou werkt. Vergeet niet dat je de muziekdoos ook overdag kan gebruiken voor als je baby niet goed in slaap valt voor een middagdutje. Maar ook tijdens een ontbrandingsmoment kan een muziekdoos een uitkomst bieden om wat rust in de tent te krijgen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *