Tips voor het kopen van goedkope kinderkleding

      Geen reacties op Tips voor het kopen van goedkope kinderkleding

Het kopen van nieuwe kindermerkkleding kan best duur zijn, kinderen groeien en slijten hun kleding snel. De groeicurve is van ieder kind anders en soms groeit je kind in een paar maanden tijd een aantal centimeter en de andere keer duur het weer wat langer. Met het kopen van kleding is het dan lastig inschatten wat je wel en niet moet kopen. Alleen helaas is het kopen van kinderkleding best duur en daarom lees je hier een aantal tips om het kopen van kinderkleding goedkoper te maken.

Koop op de groei

Het verschilt per kledingstuk wat wel en niet handig is om op de groei te kopen. Zo zijn broeken bijvoorbeeld niet handig om te groot te kopen, maar een jongens winterjas kan bijvoorbeeld een stuk makkelijker. Die wordt toch maar kort gedragen en een iets te grote jas kan nooit kwaad, omdat je kind in de winter vaak toch meerdere laagjes over elkaar heen draagt. Vaak is het dan wel lekker om wat ruimte over te houden. Truien en jurken zijn ook prima te dragen als je een maat te groot koopt. Je kunt bij de trui de mouwen omslaan en makkelijk over een T-shirt laten dragen. Door op de groei te kopen kan je kind langer met dezelfde kleding door, omdat ze het vaak dan net twee seizoenen passen.

Koop basics

Je kent het wel heb je net een leuke outfit aan gedaan bij je kind en dan wordt er alweer overheen geknoeid. Het kost veel te veel moeite om gelijk de gehele outfit te wisselen en daarom is het verstandig om een goede voorraad basics in de kast te hebben liggen. Die passen bij elke outfit en zijn vaak lekker goedkoop.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *