De voordelen van een babyfoon met camera

      Geen reacties op De voordelen van een babyfoon met camera

Wanneer je gaat kijken naar de babyuitzet als je zwanger bent komt geheid ook de vraag voorbij  over welke babyfoon je moet aanschaffen, met of zonder camera en wat zijn de voordelen ervan.

Waarom kiezen voor een babyfoon met camera?

Je weet dat een babyfoon met camera je een betere gemoedsrust kan geven vanwege het vermogen om zowel geluid als beeld van je kleintje te hebben. Je maakt je geen zorgen meer als je een tijdje weg moet zijn van je baby, wetende dat de babyfoon je zal helpen met de monitoring en door de camera kan je je kleintje zo zien. Uiteraard wil je wel de beste babyfoon met camera aanschaffen, in dit artikel vind je de voordelen zodat je een weloverwogen keuze kan maken. 

De prijs

Natuurlijk is een babyfoon met camera duurder dan een audio babyfoon, maar het heeft ook veel voordelen. En de voordelen van het gebruik van een babyfoon met camera zijn groter dan je ooit hebt gedacht, vooral de babyfoons met 2 camera’s en split screen functie.

Gemoedsrust

Nogmaals, de babyfoon met camera geeft je veel verlichting als het gaat om het monitoren van je baby. Natuurlijk kan een audio babyfoon je ook vertellen wanneer je kindje rusteloos is of huilt, maar het is altijd handig om het visuele te hebben om je te helpen bepalen of je kindje in orde is. Je hoeft dus niet meer paranoïde te zijn over het welzijn van je kind.

Betere vrijheid

Met de monitor hoef je niet de hele tijd bij je baby te zijn. Het geeft je enigszins een gevoel van vrijheid en flexibiliteit. Nu kun je je huishoudelijke taken doen of zelfs naar de tuin gaan zonder je overmatig zorgen te hoeven maken over je baby. Met de monitor kun je de baby observeren alsof je in dezelfde kamer bent.

Slaap trainingstijd

Als je je baby wilt trainen om te slapen, kan de monitor je helpen. De monitoren van tegenwoordig hebben twee communicatiesystemen, wat betekent dat je ook met je baby kunt praten. Je kunt een slaapliedje zingen totdat je kindje in slaapt valt of je kindje kalmeren zonder aanwezig te zijn. Dit wordt verondersteld een gevoel van onafhankelijkheid te bevorderen vanaf het vroege stadium.

Betere observatie

Stel je voor: Je gaat naar de slaapkamer van je kindje om te controleren of je kindje nog slaapt of niet. Maar dan maakt het gekraak van de deur en de vloer je kindje onrustig en is word hij of zij al wakker. Heb je zoiets meegemaakt? Dit soort ‘incidenten’ zullen niet gebeuren als je een babyfoon met camera hebt. Je kunt betere observatie houden en je kindje monitoren op een afstand zonder je kindje wakker te maken.

Betere functies en technologieën

De babyfoon met camera vereist dat je deze instelt met een geavanceerd besturingssysteem, het is geavanceerder en gecompliceerder dan een gewone audio-babyfoon. Het is de inspanning echter wel waard omdat je ook kunt genieten van de betere technologieën en functies. Je kunt bijvoorbeeld thuis meerdere monitoren installeren en deze aansluiten op je smartphone, laptop of tablet. Het is alsof je je eigen beveiligingscamera systeem hebt, maar dan voor je kindje. Je kunt ook genieten van andere functies, zoals de mogelijkheid om met je kindje te praten vanaf een afstand, maar ook een geavanceerd waarschuwingssysteem als ze de wieg verlaten en zelfs automatische aanpassing aan de kamertemperatuur kunnen sommige geavanceerde babyfoons doen. Zoals je kunt zien, heeft de babyfoon met camera zijn eigen voordelen en gebreken. Maar als je erover nadenkt, zijn de voordelen van het gebruik van een babyfoon met video veel groter dan de nadelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *